Telefoonnummer

+ 31-6 288 34 9 34

E-mail

info@ontspanningspraktijkmoniek.nl

Openingstijden

zie online reserveren of stuur een mail

Wat is Reiki?

Reiki is een vorm van energie therapie. Deze van oorsprong Japanse therapie of healing valt onder de alternatieve geneeswijzen. Genezing via energie wordt al eeuwenlang op verschillende manieren gebruikt. Er wordt gebruikgemaakt van de energievelden rond het lichaam.

Je kent het vast wel… Je stoot je scheenbeen en de pijn wordt al snel minder als je je hand er op legt. Of wat denk je van buikpijn? Hoe fijn is het om dan je handen op je buik te leggen?

Ook dat is Reiki…

Reiki is een ander woord voor de universele levensenergie. Dat is nogal wat… Toch is dat precies ‘het gereedschap’ waar de Reiki therapeut mee werkt.
Alles is energie en alles bestaat uit energie. Soms ontstaan er blokkades in de energiebanen van ons lichaam. Dat kan zijn door bijvoorbeeld ziekte, stress, trauma’s. Zo’n blokkade zorgt er voor dat je energie niet lekker stroomt en vaak word je ziek, zit je niet lekker in je vel, ben je lusteloos of juist onrustig…
Met behulp van handopleggingen geeft een Reiki therapeut extra natuurlijke (universele) energie door aan jouw lichaam. Universele energie is volgens de Chinese filosofie de onmisbare levenskracht die in alle levende wezens aanwezig is. Deze energie vindt zelf zijn weg naar dáár waar het in jouw lichaam nodig is. Een Reiki therapeut is geen arts, kan niet toveren, kan ook al geen gedachten lezen.. Een Reiki therapeut is niet anders dan een doorgeefluik voor die energie. De krachtige energie vanuit mijn handen geeft rust en werkt heilzaam. De rest doet jouw lichaam helemaal zelf.
Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam is groot! Het wordt echter vaak geblokkeerd door de eerder genoemde oorzaken.

Reiki werkt vanuit het principe dat het lichaam, de geest en de ziel samen één geheel vormen. Met Reiki wordt de universele energie gebruikt om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te krijgen en zo de harmonie tussen lichaam, geest en ziel te herstellen.Deze energiebanen zijn in ons lichaam verbonden via knooppunten; de chakra’s. 

Reiki is ook lief zijn voor jezelf… Het is geen geloofsovertuiging en staat los van iedere vorm van religie. Het is niet of nauwelijks meetbaar. Maar het werkt en het is voelbaar.

Reiki wordt al eeuwen als Japanse geneeskunst bedreven. Steeds meer Westerse ziekenhuizen werken met Reikitherapeuten samen. Voor of na een zware operatie bijvoorbeeld wordt er steeds vaker Reiki gegeven aan een patiënt. Dit geeft mooie resultaten. De patiënten genezen sneller en zijn minder angstig.
Waar Oost en West elkaar ontmoeten…

Reiki werkt op alles waar energie aan te pas komt. Dus ook bij planten, dieren, voorwerpen en situaties. Reiki werkt ook op afstand. Zoals een radio de energiegolven gebruikt om geluid door te sturen, zo werkt het ook met Reiki.

Laat er geen misverstand over bestaan: Ik genees jou niet. Ik geef de universele energie door aan jouw lichaam en geest. Dit bevordert jouw zelfherstellend vermogen en het herstel of de verbetering komt uit jou zelf. Ik ben slechts het gereedschap/ het doorgeefluik voor deze energie.

De mogelijke resultaten na het ontvangen van Reiki zijn:

 • Ontspanning, verlichting van emotionele stress
 • Vermindering van pijnklachten
 • Versnellen van genezing
 • Verminderen van symptomen van ziekte
 • Ontwikkeling van emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn
 • Verbetering van algemeen welzijn
 • Activatie van het immuunsysteem
 • Meer levensvreugde, het los laten van negatieve denkpatronen
 • Vermindering van stress
 • Ontgifting van je systeem
 • Verbetering van de hartslag
 • Verbetering van de bloeddruk

Reiki vervangt nooit een medische behandeling, maar is zeker geschikt als ondersteuning van deze behandeling. Het advies is om de behandelingen te herhalen. Bij ziekte en na operaties bij voorkeur een paar dagen achter elkaar. Bij niet te extreme aanleidingen eens in de 3 of 4 weken. Het beveiligingsmechanisme van lichaam en geest zal nooit in één keer alle blokkades los laten.

De behandeling

Wat kun je verwachten?

De behandeling start eigenlijk al voor je er bent. In de praktijk stem ik me op je af en zet de behandeltafel voor je klaar.

Ik zet een rustgevend muziekje op, steek een kaarsje aan. Misschien plaats ik wat edelstenen, misschien trek ik een kaartje, misschien leg ik kaartjes voor je klaar zodat je zelf een kaartje kunt trekken als je dat wilt. Het is maar net wat mijn gevoel me in geeft. Ik reinig de ruimte energetisch zodat deze helemaal klaar is voor jou. We werken met energie en willen daar liever geen vervuiling in natuurlijk.

Als je er bent dan vraag ik je om je schoenen en jas uit te trekken. Misschien wil je nog even naar het toilet? Eenmaal op de tafel zie ik ook graag je bril even af.

Natuurlijk wil ik ook graag weten waarom je komt. Wat is jouw doel, welke verwachting heb je? Zijn er specifieke dingen waar ik rekening mee moet houden? 

Als we gaan beginnen vraag ik je om lekker te gaan liggen op de behandeltafel. Je ligt er wel even dus we zorgen dat je dat ook comfortabel kunt doen. Een extra kussentje hier of daar, een lekker warm dekentje misschien?

Als jij lekker ligt stem ik af op de Reiki energie en gaan we van start.

Met behulp van handopleggingen ‘scan’ ik je hele lichaam. Stapsgewijs ga ik met mijn handen langs de energiebanen en hoofd chakra’s van jouw lichaam. Ik voel daarbij alleen de energie… Ik kan geen gedachten lezen, ik weet niet wat voor ondergoed je draagt en ik weet ook niet wat je gisteren allemaal hebt gedaan.

Het kan wel zo zijn dat er een voor mij onlogische gedachte bij me opkomt die ik met je deel. Deze gedachten blijken vaak iets met een blokkade te maken te hebben en kunnen voor jou het laatste zetje zijn wat je nodig hebt om er iets mee te doen.

Ik werk in principe in stilte, maar het is zeker niet zo dat je niet mag spreken.

Persoonlijk vind ik het heel fijn om te weten wat er met je gebeurt. Sommige mensen zien de prachtigste kleuren, anderen zien beelden, anderen zijn heel gevoelig op de energiestroom en verbazen zich over het gevoel van de stromende energie door hun lijf. Het zijn allemaal signalen dat er iets gebeurt en soms maken ze duidelijk waar aan gewerkt mag worden. Het kan gebeuren dat er emoties komen, misschien komen er tranen. In dat geval ben je afvalstoffen aan het afvoeren en dat doet je goed.

In de meeste gevallen blijf je op je rug liggen.

Aan het einde van de sessie zul je merken dat je niet energiek van de tafel springt. Dat hoeft ook niet. Heel zacht en rustig krijg je de tijd om weer terug te komen in het hier en nu. We drinken een lekker glas water, daar zijn we allebei aan toe en het helpt om de afvalstoffen af te voeren.

We spreken de sessie nog even samen door en als je daarna weer helder bent nemen we afscheid. 

Duur van de sessie: ca 75 minuten

Geheel gekleed