Telefoonnummer

+ 31-6 288 34 9 34

E-mail

info@ontspanningspraktijkmoniek.nl

Openingstijden

zie online reserveren of stuur een mail

Wat is ontspanningsmassage?

Ieder mens heeft ontspanning nodig om te kunnen blijven functioneren.
Dat ontspannen is nodig om los te komen van de stress en spanningen die we dagelijks te verwerken krijgen en om weer even helemaal terug bij jezelf te komen. Jammer genoeg gunnen we onszelf die rust vaak niet en uiteindelijk zorgt dit vaak voor problemen; voorbeelden zijn een pijnlijke nek en/of schouders, slechte nachtrust, overprikkeling en burn outs. Dit komt je vást bekend voor. Bijna iedereen kent wel iemand die de goede zorg voor zichzelf lijkt te zijn vergeten, misschien kijkt zo’n persoon ons ook wel aan in de spiegel.

In het Oosten worden massagetechnieken al sinds de vroegste tijden gewaardeerd om hun geneeskrachtige toepassingen. In China werd 2000 tot 3000 jaar vóór onze jaartelling al gebruik gemaakt van massage voor geneeskrachtige doeleinden.

Een ontspanningsmassage kan een mooie manier zijn om fysiek en mentaal even heerlijk volledig te ontspannen.

Een ontspanningsmassage richt zich, anders dan bijvoorbeeld een sportmassage, voornamelijk op de huid en de oppervlakkige spieren. Door middel van strijkbewegingen, kneden, kloppen en schudden wordt je lichaam in een complete staat van ontspanning gebracht. Spanningen zullen op die manier wegvloeien met het lymfevocht en pijnlijke spieren zullen zich gaan ontspannen. Zowel je lijf als je hoofd zullen door middel van een ontspanningsmassage volledig tot rust komen. Dát is nog eens goed voor jezelf zorgen!

Ontspanningsmassage is effectief bij/ kan bijdragen aan:

 • Soepele spieren
 • Verminderde pijn
 • Een betere bloedcirculatie
 • Extra energie
 • Verminderd gevoel van vermoeidheid (zowel lichamelijk als mentaal)
 • Zuivering van je lichaam
 • Vermindering van last door vastzittende spanningen
 • Een betere concentratie
 • Verhoging van je natuurlijke weerstand
 • Het losmaken van verkrampte spieren
 • Vermindering van stress
 • Betere nachtrust (werkt tegen slapeloosheid)
 • Het gevoel weer bij jezelf te zijn
 • Ondersteuning van het zelfherstellend vermogen.

Een ontspanningsmassage vervangt nooit een medische behandeling, maar is zeer geschikt als ondersteuning van deze behandeling.

De massage

Wat kun je verwachten?

De afspraak start eigenlijk al voor je er bent. In de praktijk stem ik me op je af en zet de behandeltafel voor je klaar. Ik zet een rustgevend muziekje op, steek misschien een kaarsje aan. Ik zorg dat er schone, zachte handdoeken klaar liggen en dat de temperatuur behaaglijk is..

Als je er bent dan maken we een praatje.

Natuurlijk wil ik graag weten waarom je komt. Wat is jouw doel, welke verwachting heb je? Het is niet van belang voor de massage dus als je er niets over kwijt wilt is dat ook helemaal prima. Zijn er specifieke dingen waar ik rekening mee moet houden? Ik mag en zal je niet masseren als je ziek bent, last hebt van trombose/ hoge bloeddruk, vroeg in een zwangerschap bent, koorts hebt, botbreuken hebt of als je iets bij je draagt waarmee je een risico voor míj́n gezondheid vormt.

Misschien wil je nog even naar het toilet? Vervolgens vraag ik je om je kleding uit te trekken, sieraden af te doen en ook je bril moet even af. Daarna is het tijd om lekker te gaan liggen op de tafel. Je ligt op je buik.

Je ligt er wel even dus we zorgen dat je dat ook comfortabel kunt doen. Een extra kussentje hier of daar, is de muziek naar je zin?

Als jij lekker ligt gaan we van start.

Ik begin met de voorbereiding van je lichaam op de massage. Dit doe ik door de huid druk te geven. Daarna begin ik met het masseren van je hoofdhuid of ik begin juist bij je voeten. Vanaf daar werk ik via je nek, armen, schouders en rug naar je benen en voeten of precies andersom. Bij een uitgebreide massage volgt na het omdraaien aan je borstzijde een vergelijkbare route via je nek, borst en buik. De erogene zones worden vanzelfsprekend niét gemasseerd. Wil je niet je hele lichaam gemasseerd hebben maar bv. alleen je bovenlijf? Dat is geen probleem. Geef dit even aan, dan pas ik de massage daarop aan.

Aan het einde van de massage zul je merken dat je niet energiek van de tafel springt. Dat hoeft ook niet. Heel zacht en rustig krijg je de tijd om weer terug te komen in het hier en nu. Ik geef je de ruimte om je weer aan te kleden en gebruik die tijd om mijn handen te wassen. Het is belangrijk dat je in de uren voor de massage voldoende water drinkt. Je verliest en verbruikt een hoop vocht en te weinig drinken zal maken je dat je niet makkelijk helder wordt of misschien zelfs hoofdpijn krijgt.

We spreken de sessie nog even samen door als je dat wilt en als je daarna weer helder bent nemen we afscheid. 

Totale duur van de afspraak: ca 75 minuten(alleen achterzijde) of 120 minuten (voor- en achterzijde)

Ontkleed. De slip blijft aan, de rug moet volledig bloot kunnen zijn. Bij voorkeur moet ook de bil bereikbaar zijn.