Telefoonnummer

+ 31-6 288 34 9 34

E-mail

info@ontspanningspraktijkmoniek.nl

Openingstijden

zie online reserveren of stuur een mail

Wat is metamorfose massage?

Een metamorfosemassage is een hele zachte, liefdevolle, diep ontspannende massage met als doel om oude, blokkerende gedachtenpatronen en prenatale blokkades op te ruimen.

Metamorfosemassage kan uitgevoerd worden bij baby’s, kinderen en volwassenen.

In ons lichaam zijn de herinneringen aan alles wat we hebben meegemaakt (ook al voor onze geboorte, in de baarmoeder) aanwezig.
Bij de conceptie krijgen we zelfs vastgezette herinneringen uit het celgeheugen van onze voorouders mee. Zo kan het zijn dat we onbewust hinder ondervinden van een onverwerkt trauma van een grootouder of zelfs nog verder terug in onze bloedlijn. 

De meeste van onze persoonlijke eigenschappen worden tijdens de zwangerschap gevormd. Zowel de fysieke als de mentale eigenschappen.
Spanningen tijdens die zwangerschap kunnen zich openbaren als blokkades in de wervelkolom.
Via die wervelkolom stonden we tenslotte voortdurend in contact met de baarmoederwand en met elke beweging (ook psychisch) die in onze moeder plaats vond.

Deze blokkades, zowel degene die we zelf opbouwen als degene die we via onze bloedlijnen mee krijgen, kunnen de oorzaak zijn van veel fysieke of mentale klachten.

Iedereen wordt geboren met een unieke set van mogelijkheden en talenten die maken dat je als mens tot bloei kunt komen en gelukkig kunt zijn. De wereld ligt aan je voeten!
Onverwerkte emoties en trauma’s vormen blokkades die maken dat je deze talenten niet of niet volledig kunt benutten. Dit hoeven geen enorme gebeurtenissen te zijn. 

De metamorfosemassage bestaat uit lichte aanrakingen van de reflexzones van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Door het reflexgebied van de wervelkolom te behandelen kunnen de eerder genoemde blokkades worden herkend en worden losgelaten.  Metamorfose massage helpt zo om terug te keren naar je originele zelf. De massage is gericht op de mens als geheel, niet op specifieke symptomen.
De werking is diep ontspannend en laat de energie in het lichaam beter stromen. Hierdoor kunnen (nog niet verwerkte) emoties worden los gelaten.

Vaak weet je zelf niet eens waar de blokkade uit is ontstaan en dat is niet erg. Er hoeven geen woorden aan te worden gegeven.
Zeker als je niet wilt of kunt praten over bekende trauma’s is dat fijn.

Metamorfose massage is bijzonder effectief bij:

 • Stress, spanning
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Concentratieproblemen
 • Slaapproblemen
 • ADHD
 • Autisme
 • Angsten
 • Onzekerheid
 • Hormonale klachten
 • Het verwerken van trauma’s
 • Rouwverwerking (ook bij scheiding of psychische afstand)
 • Het eindstadium van ziektes
 • Evenwicht tussen lichaam, geest en ziel
 • Het herstellen van de vader– of moederwond

Een metamorfose massage vervangt nooit een medische behandeling, maar is zeer geschikt als ondersteuning van deze behandeling.

De behandeling

Wat kun je verwachten?

De behandeling start eigenlijk al voor je er bent. In de praktijk stem ik me op je af en zet de behandeltafel voor je klaar. Ik zet een rustgevend muziekje op, steek een kaarsje aan. Misschien plaats ik wat edelstenen, misschien trek ik een kaartje, misschien leg ik kaartjes voor je klaar zodat je zelf een kaartje kunt trekken als je dat wilt. Het is maar net wat mijn gevoel me in geeft. Misschien blijft de ruimte basic. Ik reinig de ruimte energetisch zodat deze helemaal klaar is voor jou. We werken met energie en willen daar liever geen vervuiling in natuurlijk.

Als je er bent dan vraag ik je om je schoenen en jas uit te trekken. Misschien wil je nog even naar het toilet? We starten met een ontspannend voetenbad en een kopje thee of glas water. Eenmaal op de tafel zie ik ook graag je bril even af.

Natuurlijk wil ik graag weten waarom je komt. Wat is jouw doel, welke verwachting heb je? Het is niet van belang voor de massage dus als je er niets over kwijt wilt is dat ook helemaal prima. Zijn er specifieke dingen waar ik rekening mee moet houden? 

Als we gaan beginnen vraag ik je om lekker te gaan liggen op de behandeltafel. Je ligt er wel even dus we zorgen dat je dat ook comfortabel kunt doen. Een extra kussentje hier of daar, een lekker warm dekentje misschien?

Als jij lekker ligt gaan we van start.

Ik begin met het masseren van je voeten. Meestal begin ik met je rechtervoet. Dit is je “rationele- of denk-kant”. Dit doe ik ca 20 minuten per voet. Hierna verplaats ik me richting je handen. Deze masseer ik tussen de 5 en 10 minuten per hand. Daarna verplaats ik me naar je hoofd en zal je vragen om op je zij te gaan liggen zodat ik goed bij de zij- en achterkant van je hoofd kan. Na een paar minuten zal ik je vragen om je om te draaien naar je andere zij.

NB. Bij kinderen wordt er korter gemasseerd, bij baby’s is de massage helemaal kort.

Aan het einde van de sessie zul je merken dat je niet energiek van de tafel springt. Dat hoeft ook niet. Heel zacht en rustig krijg je de tijd om weer terug te komen in het hier en nu. We drinken een lekker glas water, daar zijn we allebei aan toe en het helpt om de loskomende afvalstoffen af te voeren.

We spreken de sessie nog even samen door als je dat wilt en als je daarna weer helder bent nemen we afscheid. Het advies is om de metamorfosemassage een aantal keren te herhalen. Het beveiligingssysteem van je lichaam zal nooit alle vastgezette trauma’s in één keer los laten.

Totale duur van de afspraak: ca 75 minuten

Geheel gekleed, alleen de voeten zijn ontbloot

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Metamorfosemassage Nederland.
Ik ben hier als erkend behandelaar bij aangesloten.