Telefoonnummer

+ 31-6 288 34 9 34

E-mail

info@ontspanningspraktijkmoniek.nl

Openingstijden

zie online reserveren of stuur een mail

Mijn naam is Moniek Berkhout.

In 2016 volgde ik mijn eerste workshops intuïtieve ontwikkeling en er ging een wereld voor me open. Wat is het mooi om te werken met je eigen energie, de energie van iemand anders en de energieën om ons heen. Ik leerde meer en meer vaardigheden en leerde ook dat er te veel stromingen zijn… Je zal moeten uitvinden wat het beste bij jou past als je er mee wilt gaan werken want je kunt je met geen mogelijkheid in alles bekwamen.

Op een open dag leerde ik mijn Reiki teacher kennen en schreef me in voor de Reiki opleiding. Ik wist eigenlijk niet eens wat het precies was, maar je kunt er mensen mee helpen en je werkt ook nog eens met edelstenen en mineralen. Van die laatste had ik inmiddels al een aardige verzameling aangelegd. Het zijn magisch mooie, eeuwenoude stukjes van moeder natuur met ieder hun eigen energie en trilling. Het had alleen door die combinatie al mijn interesse en ik ging vol verwachting van start. En wat bleek dat fantastisch mooi te zijn!

In januari 2019 behaalde ik mijn eerste graad in Reiki, in mei 2019 mijn tweede en in september 2020 haalde ik mijn 3e graad en werd ik Reiki master. In die tijd heb ik veel moeten oefenen en waar ik in het begin alle resultaten nog een beetje toe wees aan ’toeval’ en ‘het placebo-effect’ moest ik gaandeweg toch wel toegeven dat er veel meer dan dat gebeurt en dat ik mezelf met die overtuigingen ernstig tekort deed. Op sommige momenten spat de energie uit mijn handen alsof ze licht gaan geven.
Het is en blijft wonderlijk om te zien hoe iemand onder je handen zijn of haar spanning los laat.
Het idee voor een eigen praktijk was bij het behalen van mijn 2e graad geboren.

Op 1 juni 2020 werd de Reiki praktijk “echt”. Ik stond met mijn tenen op de rand van het master-schap en voelde dat ik moest stoppen met twijfelen en mijn vaardigheden mocht gaan delen. Hoewel “Reiki” een beetje ongrijpbaar is heeft de methode zich in de loop der tijd wel bewezen. Ook in mijn directe omgeving kon ik er niet meer omheen… het is prachtig om te zien hoe een ontvanger verandert tijdens een behandeling. Strakke trekken veranderen in zachtheid. Strakke stress wordt losgelaten en verandert in zachte ontspanning. En dáár gebeurt het! Door die ontspanning krijgt je lichaam weer ruimte, het hoeft niet meer te vechten, te vluchten of te verstijven. Het mag zacht zijn en de energie gebruiken om die blokkade weg te werken waar je die lelijke hoofdpijn van krijgt. Of die schouder die zo lelijk doet. Misschien is het je gedrag waar die blokkades tot uiting komen? Daar waar het nodig is brengt de energieoverdracht vanuit de Reiki verlichting en verzachting. En ik mag die energie doorgeven… wow!

Zo volgde de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en daarmee de erkenning van de praktijk. De praktijk is kleinschalig en bevindt zich in het woonhuis. Naast de praktijk ben ik ook in loondienst, volg opleidingen en er zitten nu eenmaal maar een beperkt aantal uren in een dag.

De uitbraak van het Covid-19 virus kwam, Corona bestuurde de hele wereld en zo ook de praktijk. Amper open gingen we alweer dicht. In maart 2021 mochten we weer open, met beperkende maatregelen. Reiki met een mondkapje voelt voor mij niet goed. Er gaat iets vreselijk verloren aan de puurheid van de sessie met gezichtsbedekking.

Een medische uitdaging regelde het dilemma voor me. Ik bleek de energie de daarop volgende maanden voor mijn eigen gezondheid nodig te hebben. De verbouwing van de praktijk kwam stil te liggen en dat lag hij in januari 2022 nog. De bouwbedrijven zijn overboekt als gevolg van de thuiswerkers en de nieuwe bestemmingen voor het vakantiegeld. Bedrijven worstelen met een tekort aan personeel en betaalbare bouwmaterialen. De praktijk is er, ik ben er. De weg ernaar toe is echter ruw terrein. En zo bleef de praktijk tot april 2022 dicht.

Inmiddels is de nieuwe praktijkruimte klaar en eind september 2022 in gebruik genomen!

De naam van de praktijk is inmiddels veranderd van Reikipraktijk naar Ontspanningspraktijk. Dat past beter! In de tussentijd leerde ik voetreflexmassage en heb ik ook de metamorfose massage en ontspanningsmassage van het hele lichaam aan mijn vaardigheden toe mogen voegen. Ook dit zijn prachtige vormen van het werken met de energie in het lichaam.

Ontspanningspraktijk dus..

Inmiddels heb ik meerdere opleidingen gevolgd om mijn kennis en kunde te vergroten en zo blijf ik me ontwikkelen. Ik werk nu eenmaal met de lichamen en energie van anderen, dat is een hele verantwoordelijkheid. Een overzicht vind je elders op de website.

Zo blijf ik (en daarmee de praktijk) me steeds ontwikkelen. Je bent van harte welkom!