Telefoonnummer

+ 31-6 288 34 9 34

E-mail

info@ontspanningspraktijkmoniek.nl

Openingstijden

zie online reserveren of stuur een mail

Wat is  voetreflexmassage?

Je voeten zijn je basis. Zij dragen je de hele dag en brengen je overal naartoe. Gek genoeg worden zij ook vaak een beetje vergeten en dat terwijl ze zo belangrijk voor ons zijn. In die voeten zitten namelijk ook allerlei reflexzones. Dit zijn punten in de voet die energetisch verbonden zijn met corresponderende plaatsen in het lichaam.

Voetreflexmassage gaat uit van het gegeven dat de levensenergie of universele energie in het lichaam langs energiebanen (meridianen) stroomt.
Via deze energetische verbinding kunnen bepaalde lichaamsdelen en organen in hun functie beïnvloed worden.
Bij gezonde mensen stroomt deze energie ongehinderd en alle lichaamsdelen ontvangen evenveel energie. Als deze energiestroom wordt geblokkeerd ontstaan er klachten.
Blokkades ontstaan vanuit onverwerkte emoties of gebeurtenissen.

Door het masseren van die reflexzones kun je de corresponderende plaatsen in het lichaam stimuleren of juist kalmeren. Op die manier kun je invloed uitoefenen op iemands zelfherstellend vermogen en zijn of haar gezondheid. Een voetreflextherapeut kan zo invloed uitoefenen op de werking van bv organen. Dan spreken we over voetreflextherapie, dat gaat dieper en verder dan de voetreflexmassage. Ik bied de ontspannende voetreflexmassage aan. Het hoofddoel van voetreflexmassage is om het autonome zenuwstelsel tot rust te brengen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor genezing. Die genezing komt uit jou zelf. Door de ontspanning krijgt het zelfgenezend vermogen de kans om blokkades op te ruimen.

Bij voetreflexmassage bij slaapklachten richten we ons speciaal op die punten in het lichaam die gerelateerd zijn aan de nachtrust. Dat wil zeggen dat we de zonnevlecht, het diafragma, de nier, blaas, darmen, het hoofd incl. delen van de hersenen, de luchtwegen, het bekkengebied, de rug, schouders en het hormoonstelsel behandelen.

Voetreflexmassage is een eeuwenoude methode die aan het begin van de vorige eeuw werd herontdekt. Er zijn vanuit verschillende culturen al verhalen bekend van 6000 jaar geleden die wijzen op het gebruik van reflexzonemassage. In Europa dateren de eerste meldingen uit de 16e eeuw. Waarschijnlijk zijn de oorspronkelijke bewoners van Amerika de grondleggers van de reflexzonemassage. De Amerikaanse arts Dr. W.H. Fitzgerald (1872-1942) heeft de zonetherapie ontwikkeld waarmee nu wordt gewerkt.

Voetreflexmassage is bijzonder effectief voor

  • ontspanning en vermindering van stress
  • Versterking van het immuunsysteem
  • Het verbeteren van de doorbloeding
  • Het tot rust brengen en beter laten functioneren van het zenuwstelsel
  • De werking van het zelfherstellend vermogen
  • Het ontgiften van het lichaam
  • Verminderen van pijnklachten
  • Verminderen van slaapklachten

Een voetreflexmassage vervangt nooit een medische behandeling, maar is zeker geschikt als ondersteuning van deze behandeling.

De behandeling

Wat kun je verwachten?

Voorafgaand aan de afspraak stuur ik je een vragenlijst. Ik vraag je om deze in te vullen en uiterlijk een dag voor de afspraak aan mij terug te sturen. Dit brengt ons beiden in de gelegenheid om te ontdekken wat de mogelijke aanleiding voor de slaapklacht is en het geeft mij de gelegenheid om hier de adviezen voor te verzamelen zodat dit gereed is bij je komst.

De behandeling start eigenlijk al voor je er bent. In de praktijk stem ik me op je af en zet de behandeltafel voor je klaar. Ik zet een rustgevend muziekje op, steek een kaarsje aan. Misschien plaats ik wat edelstenen, misschien trek ik een kaartje, misschien leg ik kaartjes voor je klaar zodat je zelf een kaartje kunt trekken als je dat wilt. Het is maar net wat mijn gevoel me ingeeft. Ik reinig de ruimte energetisch zodat deze helemaal klaar is voor jou. We werken met energie en willen daar liever geen vervuiling in natuurlijk.

Als je er bent dan vraag ik je om je schoenen en jas uit te trekken. Misschien wil je eerst nog even naar het toilet? We starten met een ontspannend voetenbad of reinigen je voeten. Eenmaal op de tafel zie ik ook graag je bril even af. Tijdens het voetenbad bespreken we mogelijk de uitkomst van de vragenlijst al.

Natuurlijk wil ik graag weten waarom je komt. Wat is jouw doel, welke verwachting heb je? Zijn er specifieke dingen waar ik rekening mee moet houden? 

Als we gaan beginnen vraag ik je om lekker te gaan liggen op de behandeltafel. Je ligt er wel even dus we zorgen dat je dat ook comfortabel kunt doen. Een extra kussentje hier of daar, een lekker warm dekentje misschien?

Als jij lekker ligt gaan we van start.

Ik begin met het opwarmen van je voeten en onderbenen. Meestal begin ik bij het masseren met je rechtervoet. Ik masseer de reflexzones op je voet systematisch. Als ik klaar ben met je rechtervoet is je linkervoet aan de beurt.

Aan het einde van de sessie zul je merken dat je niet energiek van de tafel springt. Dat hoeft ook niet. Heel zacht en rustig krijg je de tijd om weer terug te komen in het hier en nu. We drinken een lekker glas water, daar zijn we allebei aan toe en het helpt om de afvalstoffen af te voeren.

We spreken de sessie nog even samen door als je dat wilt en als je daarna weer helder bent nemen we afscheid. 

Totale duur van de afspraak: ca 75 minuten

Geheel gekleed, alleen het onderbeen is tot aan de knie ontkleed.