Telefoonnummer

+ 31-6 288 34 9 34

Email

reikipraktijkmoniek@gmail.com

Openingstijden

op aanvraag/ afspraak

Reiki… wat is dat nu eigenlijk? Om eerlijk te zijn blijf ik het lastig vinden om uit te leggen wat Reiki is, wat het doet.

Reiki is een ander woord voor de universele levensenergie. Dat is nogal wat… Toch is dat precies ‘het gereedschap’ waar de Reiki therapeut mee werkt.
Alles is energie en alles bestaat uit energie. Soms ontstaan er blokkades in de energiebanen van ons lichaam. Dat kan zijn door bijvoorbeeld ziekte, stress, trauma’s. Zo’n blokkade zorgt er voor dat je energie niet lekker stroomt en vaak word je ziek, zit je niet lekker in je vel, ben je lusteloos of juist onrustig…
Met behulp van handopleggingen geeft een Reiki therapeut extra energie door aan jouw lichaam. Deze energie vindt zelf zijn weg naar dáár waar het in jouw lichaam nodig is. Een Reiki therapeut is geen arts, kan niet toveren, kan ook al geen gedachten lezen.. Een Reiki therapeut is niet anders dan een doorgeefluik voor die energie. De rest doet jouw lichaam helemaal zelf. Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam is groot! Het wordt echter vaak geblokkeerd door de eerder genoemde oorzaken.

Reiki wordt al eeuwen als Japanse geneeskunst bedreven. Steeds meer Westerse ziekenhuizen werken met Reikitherapeuten samen. Voor of na een zware operatie bijvoorbeeld wordt er steeds vaker Reiki gegeven aan een patient.

Waar Oost en West elkaar ontmoeten…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *